Biologische kaas Langelaan

Biologische kaasboerderij Langelaan

Biologische kaasboerderij Langelaan

De lekkerste biologische kaas koop je bij Henk en Hermien van de kaasboerderij Langelaan!

In de wei lopen de 40 Blaarkoppen. De Blaarkop is een koe met een witte kop met donkere vlekken rond de ogen (de blaren). De Blaarkop is een sterke en duurzame koe en past daarom heel goed bij een biologische boerderij. “Ze kunnen veel met weinig”, aldus Henk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een mooi en opvallend uiterlijk!

Henk en Hermien vinden het belangrijk het bedrijf te runnen op een eenvoudige wijze. Zonder kunstmest, zonder bestrijdingsmiddelen, en met voer uit eigen omgeving. Op enkele hectares land verbouwen ze daarom graan. Het stro gaat in de boxen in de stal. Eigen gras wordt gedroogd tot krachtvoer.

Hermien maakt drie keer per week biologische boerenkaas. De kaas wordt op de zaterdag verkocht in de boerderij winkel met o.a. eigen lams/rundvlees, aardappelen, melk en eieren. En vanaf eind volgend jaar gaan we ook de schapen melken dus schapenkaas!! 

Een mooie plek in Blesdijke om bijzondere producten te halen!

Ook hebben we nog andere dieren zoals: een geit, konijnen en kippen op het erf. Er is een moestuin en een boomgaard met oude appelrassen.

Proef ook eens de Biologische boerenkaas met vele verschillende soorten kruiden.

Kaasboerderij Langelaan

Office
Office
Office

  • Adres: Markeweg 138, 8398GS, Blesdijke
  • Telefoon: 0561 452154

Openingstijden winkeltje

  • Za - 9:00 to 16:00